Helsinki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Helsinki
HelsinkiHelsingfors
—  Kota  —
Helsingin kaupunki
Helsingfors stad
Dari atas kiri: Helsinki Cathedral, Suomenlinna, Senate Square, Aurinkolahti beach, City Hall
Nickname(s): Stadi (for Helsinkians)
Hesa (for out-of-towners)
Pamaréntahan
 • Walikutha Jussi Pajunen
Website www.hel.fi
Gedung Senat lan Katedral Luther

Helsinki iku ibukutha sekaligus kutha paling gedhé ing Finlandia pedunungé ana 562.570 jiwa. Kutha iki dumunung ing pérangan kidul Finlandia, ing gisiking Teluk Finlandia lan Segara Baltik. Dhaérah urban Helsinki kalebu kutha Espoo, Vantaa, lan Kauniainen, sing disebut uga Wilayah Ibukutha kanthi pedunung 992.836 jiwa. Dhaérah Helsinki Raya (Greater Helsinki) nyakup luwih akèh kutha-kutha ing saubengé lan nduwèni 1.283.093 pedunung sing maknané siji saka papat pedunung Finlandia manggon ing dhaérah kasebut.

Helsinki iku pusat bisnis, kauangan, modhe, hiburan, médhia, lan budaya ing Finlandia kanthi jajaran muséum, galeri, lan papan tontonan. Kutha iki uga dadi gapura internasional Finlandia. Helsinki nduwèni gunggung warga manca paling akèh ing Finlandia. Wong manca iki dumadi saka watara 130 kawarganegaraan lan mayoritas saka Rusia, Estonia, lan Swedia.

Universitas[sunting | sunting sumber]

Politèknik[sunting | sunting sumber]



Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Helsinki ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Helsinki&oldid=833718"