Olimpiade Tokyo 1964

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Games of the XVIII Olympiad
Olimpiade Tokyo 1964
Slogan {{{slogan}}}
Gunggung negara peserta 93
Gunggung atlèt 5.140
Gunggung pertandingan 163
Pambukaan 10 Oktober 1964
Panutupan 24 Oktober 1964
Diresmèkaké déning Kaisar Hirohito
Janji Atlèt Takashi Ono
Janji Wasit Tidak diketahui
Panggawa obor Yoshinori Sakai
Stadion Stadion Olimpiade

Olimpiade Tokyo 1964 utawi Olimpiade wanci panas ka-18 dipunwontenaken ing warsa 1964 ing Tokyo, Jepang. Cacahe atlet ing olimpiade menika wonten 5.140 saking 163 cacahe jinis olahraga. Wonten 19 olahraga lan 93 negara ingkang makili. Uni Soviet pikantuk 96 medali paling kathah (30 emas, 31 perak, 35 perunggu).

Cacahe medali lan negara[sunting | sunting sumber]

10 besar perolehan akhir medali
Per. Negara Emas Perak Perunggu Total
1 Flag of the United States.svg Amerika Serikat 36 26 28 90
2 Flag of the Soviet Union.svg Uni Soviet 30 31 35 96
3 Flag of Japan.svg Jepang 16 5 8 29
4 Flag of German Olympic Team 1960-1968.svg Jerman 10 22 18 50
5 Flag of Italy.svg Italia 10 10 7 27
6 Flag of Hungary.svg Hongaria 10 7 5 22
7 Flag of Poland.svg Polandia 7 6 10 23
8 Flag of Australia.svg Australia 6 2 10 18
9 Flag of Czechoslovakia.svg Cekoslowakia 5 6 3 14
10 Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya 4 12 2 18

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]