Los Angeles

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
City of Los Angeles

Flag

Seal
Nickname(s): The City of Angels, L.A.
Location within Los Angeles County in the state of California
Coordinates: 34°03′N 118°15′W / 34.05°N 118.25°W / 34.05; -118.25
State California
County Los Angeles County
Settled 1781
Incorporated April 4 1850
Pamaréntahan
 • Type Mayor-Council
 • Mayor Antonio Villaraigosa
 • City Attorney Rocky Delgadillo
 • Governing body City Council
Wewengkon
 • City 498,3 sq mi (1.290,6 km2)
 • Land 469,1 sq mi (1.214,9 km2)
 • Water 29,2 sq mi (75,7 km2)  5.8%
 • Urban 1.667,9 sq mi (4.319,9 km2)
Èlevasi 0– 5.079 ft (0– 1.548 m)
Populasi (2006)
 • City 3.849.378
 • Kapadhetan 8.205/sq mi (3.168/km2)
 • Metro 12.950.129
 • Demonym Angeleno
Zona wektu PST (UTC-8)
 • Summer (DST) PDT (UTC-7)
Website www.ci.la.ca.us/

Los Angeles (IPA: /lɒˈsændʒəlɨs/wonten ing Basa Inggris lan IPA: [loˈsaŋxeles] ing Spanish languageBasa Spanyol) punika satunggiling kitha nomer kalih paling ageng ing negari bagéan California miturut cacahipun pedunung.[1] Asring dipun cekak dados L.A. kémawon, kitha wau minangka kitha global donya kategori A[2] utawi alpha world city [3] Tlatah Los Angeles–Long Beach–Santa Ana metropolitan punika nggadahi kinten-kinten 13 yuta pedunung.[4] Los Angeles dipun wangun ing taun 1781 déning gubernur Spanyol Felipe de Neve minangka El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles de Porciúncula (Désa kanggé para wanita, Putri Malaikat saking Porciúncula). Kitha punika dados bagéan saking Mexico ing taun 1821 saksampunipun mardhika saking Spanyol, lan saklajengipun dados bagéan saking Amerika Serikat ing taun 1848 ing pungkasan Perang Mexico-Amerika. Minangka satunggiling kitha global Alpha ( alpha city ), Los Angeles dados pusat budhaya, pusat teknologi, lan pusat perdhagangan ing donya.

Los Angeles
Hollywood Sign PB050006.jpg

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Wacan Terusan[sunting | sunting sumber]

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Los Angeles kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Los Angeles ing Wikivoyage


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Flag of California Negara bagéyan California

Topik California | Ekonomi | Pamaréntah | Sajarah | Republik California | Tokoh California

Ibu kutha Sacramento
Region Antelope Valley | Big Sur | Central Valley | Central Coast | Kep. Channel | Coachella Valley | Conejo Valley | Death Valley | Eastern California | Emerald Triangle | Gold Country | Los Angeles Raya | Imperial Valley | Inland Empire | Mojave | California Utara | North San Diego County | Owens Valley | Pomona Valley | The Peninsula | Redwood Empire | Sacramento Valley | San Fernando Valley | Daerah Teluk San Francisco | San Gabriel Valley | Santa Clara Valley | Santa Clarita Valley | San Joaquin Valley | Shasta Cascade | Sierra Nevada | Silicon Valley | California Selatan | Wine Country
Daerah metropolitan Bakersfield | Chico | Fresno | Los Angeles-Long Beach-Glendale | Modesto | Napa | Oakland-Fremont-Hayward | Oxnard-Thousand Oaks-Ventura | Riverside-San Bernardino-Ontario | Sacramento-Roseville | Salinas | San Diego-Carlsbad-San Marcos | San Francisco-San Mateo-Redwood City | San José-Sunnyvale-Santa Clara | San Luis Obispo-Paso Robles | Santa Ana-Anaheim-Irvine | Santa Barbara-Santa Maria | Santa Cruz-Watsonville | Santa Rosa-Petaluma | Stockton | Vallejo-Fairfield | Visalia-Porterville | Yuba City
Note: Kutha kang pedunungé luwih saka 400.000 dichitak kandel
Kabupaten Alameda | Alpine | Amador | Butte | Calaveras | Colusa | Contra Costa | Del Norte | El Dorado | Fresno | Glenn | Humboldt | Imperial | Inyo | Kern | Kings | Lake | Lassen | Los Angeles | Madera | Marin | Mariposa | Mendocino | Merced | Modoc | Mono | Monterey | Napa | Nevada | Orange | Placer | Plumas | Riverside | Sacramento | San Benito | San Bernardino | San Diego | San Francisco | San Joaquin | San Luis Obispo | San Mateo | Santa Barbara | Santa Clara | Santa Cruz | Shasta | Sierra | Siskiyou | Solano | Sonoma | Stanislaus | Sutter | Tehama | Trinity | Tulare | Tuolumne | Ventura | Yolo | Yuba
Note: Kabupaten yang berpenduduk di atas 1 juta orang dicetak tebal

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Los_Angeles&oldid=816064"