Rio de Janeiro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rio de Janeiro
Lambang Bendera
Lambang Rio de Janeiro
Gendéra Rio de Janeiro
Data dhasar
Didegaké: 1693
Negara: Brasil
Negara bagéan: Rio de Janeiro
Zona wektu (UTC-3)
Pemandangan kota Rio de Janeiro
Pedunung
- Kutha: || 5.613.000(2005)
- Metro: || 12.620.000
Kepadhetan pedunung: 4.781/km²
Wilayah: 1.260 km²
Kode telepon: +55 (--)
Situs web resmi: www.rio.rj.gov.br
Politik
Walikota: Cesar Maia

Rio de Janeiro (maknanipun "Lèpèn Januari" wonten ing basa Portugis) punika ibukitha Negari Bagéan Rio de Janeiro ing Brasil bagéan kidul-wétan.

Kitha punika wiyaripun 1.256 km² lan pedunung antawis 6.150.000 yuta jiwa (2004).

Sawetawis 10 yuta pedunung manggèn wonten ing wilayah metropolitan Rio de Janeiro Raya, ingkang wekdal punika minangka kitha paling ageng nomer sekawan ing donya.

Olahraga[sunting | sunting sumber]

Rio de Janeiro dados tuan rumah Pan American Games 2007 (Pan American Games ke-15) ingkang dipunwontenaken wiwit 13 ngantos 29 Juli 2007.

Pranala jawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Rio de Janeiro ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rio_de_Janeiro&oldid=816121"