Riga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Riga

Riga (basa Latvia: Rīga) iku ibu kutha negara Latvia sing ana ing pesisir Laut Baltik ing muara Kali Daugava. Kutha iki arupa kutha paling gedhé ing dhaérah negara Baltik lan dadi pusat budaya, pulitik, bisnis, kauangan, indhustri, lan pendhidhikan ing wilayah mau. Saliyané iku, Pusat Kutha Riga didadèkaké Situs Warisan Donya UNESCO.

Riga, sing wiyar wilayahé 307,17 km², pedunungé watara 731.762 jiwa (2005). Angka mau mudhun saka taun-taun sadurungé. Minangka pabandhingan, ing awal 1990-an Riga pedunungé watara 900.000 jiwa. Iki dijalari déning pindhahé pedunung keturunan Rusia sawisé kamardikan Latvia taun 1991.

Taun Gunggung pedunung
1767 19 500
1800 29 500
1840 60 600
1867 102 600
1881 169 300
1897 282 200
1913 517 500
1920 185 100
1930 377 900
1940 353 800
Taun Gunggung pedunung
1941 335 200
1945 228 200
1950 482 300
1955 566 900
1959 580 400
1965 665 200
1970 731 800
1975 795 600
1979 835 500
1987 900 300
Taun Gunggung pedunung
1990 909 135
1991 900 455
1992 889 741
1993 863 657
1994 843 552
1995 824 988
1996 810 172
1997 797 947
1998 786 612
1999 776 008
Taun Gunggung pedunung
2000 764 329
2001 756 627
2002 747 157
2003 739 232
2004 735 241
2005 731 762
2006 727 578
2007 722 485
2008 717 371
2009 715 978

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Riga&oldid=822805"