Kopenhagen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Copenhagen
København
Clockwise: Slotsholmen, Tivoli Gardens, City Hall Square and The Marble Church
Flag of Copenhagen
Flag

Coat of arms
Coordinates: 55°40′34″N 12°34′06″E / 55.67611°N 12.56833°E / 55.67611; 12.56833Koordinat: 55°40′34″N 12°34′06″E / 55.67611°N 12.56833°E / 55.67611; 12.56833
Country Flag of Denmark Denmark
Region Capital Region of Denmark
First mention 11th century
City Status 13th century
Pamaréntahan
 • Lord Mayor Frank Jensen (S)
Wewengkon
 • City 88,25 km2 (3,407 sq mi)
 • Metro 3.030 km2 (1,170 sq mi)
Populasi (2012)[1][2]
 • City 551.580
 • Kapadhetan 0.063/km2 (0.16/sq mi)
 • Urban 1.213.822 (details)
 • Metro 1.935.746 (details)
 • Metro density 639/km2 (1,660/sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Website www.kk.dk

Kopenhagen (play /ˈkpənhɡən/ utawa /ˈkpənhɑːɡən/; Cithakan:Lang-da Cithakan:IPA-da, Basa Latin: Hafnia) iku ibukutha negara Denmark lan kutha sing paling akèh pedunungé ing Denmark, kanthi pedunung ing tlatah kutha 1,213,822 (as of 1 Januari  2012 (2012 -01-01)) lan pedunung ing metropolitan 1,935,746 (as of 1 April  2012 (2012 -04-01)). Kanthi rampungé kreteg Øresund Bridge ing taun 2000, Kopenhagen dadi punjering Øresund Region.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Kopenhagen ing KamusWiki.

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kopenhagen ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kopenhagen&oldid=863575"