Andorra la Vella

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andorra la Vella
Panorama Andorra la Vella lan Escaldes-Engordany
Andorra la Vella is located in Cithakan:Location map Andorra<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Andorra|6x6px|Andorra la Vella|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Andorra la Vella
Lokasi ing Andorra
Coordinates: 42°30′N 01°30′E / 42.5°N 1.5°E / 42.5; 1.5
Negara Flag of Andorra Andorra
Andorra Andorra la Vella
Villages La Margineda, Santa Coloma
Pamaréntahan
 • Walikota Konsul Maria Rosa Ferrer Obiols
Wewengkon
 • Total 30 km2 (10 sq mi)
Èlevasi 1.023 m (3,356 ft)
Populasi (2011)
 • Total 63,574[1]
 • Kapadhetan 741.87/km2 (1,921.4/sq mi)
Demonym Andorran
andorrà, andorrana (ca)
Website Official site

Andorra la Vella inggih punika ibukutha Andorra. Kutha punika gadhah pedunung ±25.000 jiwa. Jeneng kutha punika sacara harfiah gadhah artos “Andorra ingkang Tuwa”. Andorra inggih punika negara bebas pajak (duty free),pramila sedaya punapa kemawon langkung mirah kabandingake negara-negara Eropah sanesipun. Menawi wonten ingkang badhe dhateng Andorra saged medal Spanyol utawi Prancis amargi Andorra wonten ing tengah antawis negara punika.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andorra_la_Vella&oldid=866780"