Nikita Khrushchev

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nikita Sergeyevich Khrushchev
Никита Сергеевич Хрущёв
Nikita Khrushchev

Mangsa jabatan
7 September 1953 – 14 Oktober 1964
Pejabat sadurungé Georgy Malenkov
Pengganti Leonid Brezhnev

Mangsa jabatan
27 Maret 1958 – 14 Oktober 1964
Pejabat sadurungé Nikolai Bulganin
Pengganti Alexey Kosygin

Lair 15 April 1894
Kalinovka, Kakaisaran Rusia
Tilar donya 11 September 1971 (umur 77)
Moskwa, RSFS Rusia, Uni Sovyèt
Kabangsan Rusia
Partai pulitik Partai Komunis Uni Sovyèt
Pasangan Yefrosinia Khrushcheva (tilar donya.)
Marusia Khrushcheva (pisah)
Nina Khrushcheva
Agama Mboten wonten (Atheis)
Tapak asma Nikita Khrushchev's signature

Nikita Sergeyevich Khrushchev (lair ing Kalinovka, Kursk, Ukraina, 17 April 1894 – tilar donya 11 September 1971 kanthi umur77 taun) punika satunggiling negarawan Uni Sovyèt. Sasampunipun tilar donyanipun Stalin lan parebatan kakuwaosan, panjenenganipun mengku jabatan minangka Sekjen Partai Komunis Uni Sovyèt wiwit taun 1953 dumugi 1964, lan minangka Perdhana Mentri wiwit taun 1958 dumugi 1964. Nalika taun 1964 panjenenganipun dipun lèngsèraken déning Partai Komunis lan dipun gantosaken déning Leonid Brezhnev

Khruschev kathah ngritik gaya Stalin salebetipun mimpin Uni Sovyèt, saéngga sapérangan pendhèrèk Stalin mboten patiya remen kaliyan panjenenganipun.

Kawicaksanan-kawicaksanan wigatos salaminipun pamaréntahan Khrushchev ing Sovyèt.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]



Flag of the Soviet Union.svg
Pamimpin Uni Sovyèt lan Fèdherasi Rusia
Flag of Russia.svg

Uni Sovyèt: Lenin - Trotski - Josef Stalin - Nikita Khrushchev - Leonid Brezhnev - Yuri Andropov - Konstantin Chernenko - Gorbachev
Fèdherasi Rusia: Yeltsin - Putin - Medvedev


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nikita_Khrushchev&oldid=829850"