Militèr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Foto PDI warna.jpg
Foto bewarna prajurit Prancis jroning Perang Doya I sing diabadèkaké nganggo film warna sing dipatènaké déning Lumière sasadulur.

Militèr yakuwi angkatan bersenjata saka sawjining negara lan sakabèhané sing magepokan karo angkatan bersenjata.

Padanan kata liyané yakuwi tentara utawa angkatan bersenjata. Militèr biasané dumadi saka para prajurit utawa serdhadhu.

Tembung liya sing cedhak karo militèr yakuwi militèrisme, sing maknané kurang luwih perilaku tegas, kaku, agrèsif lan otoritèr "kaya militèr". Kamangka pelakuné bisa waé pamimpin sipil.

Amarga lingkungan tugasé utamané ing palagan perang, militèr pancèn dilatih lan dituntut supaya nduwèni sikap tegas lan dhisiplin. Jroning kauripan militèr pancèn dituntut anané hirarki sing jelas lan para atasan kudu bisa tumindak tegas lan wani amarga sing dipimpin iku pasukan mawa sanjata.

Militer Indonesia[sunting | sunting sumber]

Tentara Indonesia diorganisasèkaké jroning wadhah Tentara Nasional Indonesia dicekak TNI.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Militèr&oldid=867453"