Informasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:WikipediaBinary.jpeg
Informasi sing dinyatakaké jroning kodhe ASCII kanggo tembung "Wikipedia"

Informasi iku kawruh sing dijupuk saka pambelajaran, pangalaman, utawa instruksi [1]. Nanging istilah iki nduwèni akèh makna gumantung kontèksé, lan sacara umum magepokan karo konsèp kaya makna, kawruh, negentropy, komunikasi, kebenaran, representasi, lan rangsangan mental.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung informasi asal saka tembung Basa Prancis kuna informacion (taun 1387) sing dijupuk saka Basa Latin informationem sing maknané “garis besar, konsèp, idé”. Informasi minangka tembung aran saka informare sing maknané aktivitas jroning “kawruh sing dikomunikasèkaké” [2].

Istilah informasi[sunting | sunting sumber]

Akèh wong sing migunakaké istilah "era informasi", "masarakat informasi," lan tèknologi informasi, jroning babagan èlmu informasi lan èlmu komputer sing kerep disorot, nanging tembung "informasi" kerep dianggo tanpa pertimbangan sing teliti ngenani manéka makna sing ana.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) American Heritage Dictionary: Information
  2. ^ (en) Online Etymology Dictionary: Information


Informasi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Informasi&oldid=821556"