Konstruksi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining konstruksi gedhung pencakar langit

Konstruksi iku sawijining kagiatan mbangun sarana utawa prasarana. Jroning babagan arsitèktur utawa tèknik sipil, sawijining konstruksi uga dikenal minangka bangunan utawa satuan infrastruktur ing sawiji aréa utawa lahan.

Senadyan kagiatan konstruksi dikenal minangka sawijining pegawéyan, nanging nyatané konstruksi iku arupa satuan kagiatan sing dumadi saka sawetara pegawéyan liya sing béda-béda.

Umumé kagiatan konstruksi diawasi déning manajer proyèk, insinyur disain, utawa arsitek proyèk. Wong-wong iki nyambutgawé ing kantor, déné pangawasan lapangan biasané dipasrahaké marang para mandhor proyèk sing ngawasi buruh bangunan, tukang kayu, lan ahli bangunan liyané kanggo ngrampungaké sacara fisik sawijining konstruksi.

Jroning prosès konstruksi umumé dianakaké perencanaan terpadu. Bab iki kagandhèng karo métodhe nemtokaké gedhéné béa sing diperlokaké, rancang-bangun, lan èfèk liya sing bakal kedadéyan wektu pegawéyan konstruksi. Sawijinig jadwal perencanaan sing apik bakal nemtokaké sukses orané sawiji pembangunan kagandhèng marang pendanaan, dampak lingkungan, kaamanan lingkungan konstruksi, kacumawisan material bangunan, logistik, gangguan publik kanthi anané pegawéyan konstruksi, persiapan dhokumèn dan tender, lan sapanunggalané.

Tipe-tipe proyèk konstruksi[sunting | sunting sumber]

Konstruksi omah préfab ( prefabricated home)

Umumé, ana telung tipe konstruksi, ya iku:

  1. Konstruksi bangunan
  2. Konstruksi sipil/abot (Heavy / civil construction)
  3. Konstruksi Industrial

Saben tipe proyèk konstruksi mbutuhaké tim sing unik kanggo gawé rencana, design, mbangun lan miara proyèk.

Konstruksi bangunan[sunting | sunting sumber]

Sawijining situs blok apartemèn ing Cambridge
Gambar:Unfinishedbuilding.jpg
A large unfinished building

Konstruksi bangunan iku prosès panambahan struktur marang lahan (real property) sing ana. Akèh-akèhé proyèk konstruksi bangunan awujud rénovasi cilik-cilikan, kaya panambahan kamar, utawa rénovasi padusan. Jroning proyèk cilik-cilikan kaya iki, sing duwé properti (owner) tumindak minangka tukang, juru bayar, lan tim desain kanggo proyèké dhéwé. Senadyan mangkono, kabèh proyèk konstruksi bangunan kudu ana èlemèn umum - desain, finansial, estimasi lan tetimbangan hukum. Konstruksi bangunan komersial diprosès kanthi migunakaké werna-werna tatacara, kalebu èstimasi béa, palélangan, negosiasi rega, manajemen kontrak,manajemen konstruksi lan résiko, rancang bangun lan design-build bridging.

Konstruksi indhustrial[sunting | sunting sumber]

Konstruksi indhustrial, senadyanmung sébagéyan cilik saka indhustri konstruksi, minangka komponèn sing wigati. Owner saka proyèk-proyèk iki biasané korporasi indhustri gedhé.

Bidang utama tèknologi
Èlmu Terapan Kacerdhasan gawéanTèknologi keramikTèknologi komputasiÈlèktronikÈnèrgiPanyimpenan ÈnèrgiRékayasa FisikaTèknologi lingkunganÈlmu MatérialMatérial engineeringTèknologi mikroTèknologi nanoTèknologi nuklirRékayasa optisQuantum computing
Olah raga lan Rékréasi Piranti kémahPapan dolananOlah ragaPiranti olah raga
Informasi lan Komunikasi KomunikasiGrafisTèknologi musikPangenalan swaraTèknologi Visual
Industri KonstruksiFinancial engineeringManufakturMesinPertambangan
Militer BomSenapanAmunisiTèknologi militer lan paralatanTèknik kalautanPesawat tempurKapal perangRudhalTank
Rumah tangga Piranti rumah tanggaTèknologi rumah tanggaTèknologi pendidikanTèknologi pangan
Teknik Tèknik pamaburanTèknik tetanènTèknik arsitekturRékayasa biologiTèknik biokimiaTèknik biomedisTèknik kimiaTèknik sipilTèknik komputerTèknik konstruksiTèknik listrikTèknik elektroTèknik lingkunganTèknik industriTèknik matérialTèknik mesinTèknik mekatronikaTèknik metalurgiTèknik pertambanganTèknik nuklirTèknik otomotifTèknik perminyakanTèknik perangkat lunakTèknik strukturRékayasa jaringan
Kaséhatan lan Kaslametan Tèknik BiomedisBioinformatikaBioteknologiInformatika kimiawiTèknologi perlindungan kebakaranÈlmu kaséhatanFarmasiTèknik kaslamatanTèknik kaséhatan
Transportasi Angkasa luarTèknik pamaburanTèknik perkapalanKendaraan bermotorTèknologi luar angkasaTransportasi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Konstruksi&oldid=832996"