Transportasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Transportasi iku pamindhahan manungsa utawa barang saka sawijining papan nuju papan liyané kanthi migunaaké sawijining wahana sing diobahaké déning manungsa utawa mesin. Transportasi dipigunaaké kanggo nggampangaké manungsa nglakoni aktifitas saben dina. Ing negara maju biasané migunaaké sepur ngisor lemah (subway) lan taksi. Pandunung ing kana langka sing nduwé kendharaan dhéwé amarga sabagéyan gedhé migunaaké angkutan umum minangka transportasiné. Transportasi kapérang dadi 3 yaiku, transportasi dharat, laut, lan udhara. Transportasi udhara arupa transportasi sing mbutuhaké akèh dhuwit kanggo panggunaané. Saliyané amarga nduwèni téknologi sing luwih canggih, transportasi udhara arupa alat transportasi paling cepet katimbang alat transportasi liyané.

Dharat[sunting | Sunting sumber]

Laut[sunting | Sunting sumber]

Udhara[sunting | Sunting sumber]

Pirsanana uga[sunting | Sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | Sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Transportasi&oldid=814527"