Sanjata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sanjata (basa Indonésia: senjata) iku sawijining piranti utawa gaman sing dipigunakaké kanggo nyidrani, mrejaya, utawa ngajuraké sawijining barang. Sanjata bisa dipigunakaké kanggo nyerang utawa kanggo pertahanan, lan uga kanggo ngancam lan nglindhungi. Apa waé sing bisa dianggo ngrusak (klebu psikologi lan awak manungsa) bisa diarani sanjata. Sanjata bisa prasaja kaya penthungan utawa komplèks kaya peluru kendhali balistik.

Jinis-jinis sanjata[sunting | sunting sumber]

Sanjata bisa dikategori jroning telung jinis utama: miturut sapa sing nganggo, cara panganggoné, lan apa targèté.

Sanjata ringan bisa dibawa lan dipakai wong siji saja.
Peluru kendali balistik sing ditémbakaké saka kapal selam.
Sanjata anti-tank digawé kanggo melawan kendaraan lapis baja.

Sapa sing nganggo ngarujuk marang apa/sapa sing nganggo sanjata iku:

Cara panganggoné ngarujuk marang cara pangoperasian sanjata:

Apa targèté ngarujuk marang sanjata sing dirancang kanggo ngajuraké benda tertentu:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sanjata&oldid=821610"