Laser

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Laser (cekakan saka basa Inggris: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) iku sawijining alat sing migunakaké èfèk mekanika kuantum, pancaran kastimulasi, kanggo ngasilaké sawijining cahya sing kohèrens saka medium "lasing" sing dikontrol kamurnian, ukuran, lan wanguné. Sinar laser bisa sambung-sinambung lan kanthi amplituda-konstan (dikenal minangka CW utawa gelombang berkelanjutan), utawa detak, kanthi migunakaké tèknik Q-switching, modelocking, utawa gain-switching.

Jrpning operasi detak, akèh daya puncak sing luwih dhuwur bisa digayuh. Sawijining medium laser uga bisa duwé fungsi minangka amplifier optikal nalika di-seed nganggo cahya saka sumber liya. Signal sing dikuataké bisa mèmper banget karo signal input jroning istilah panjang gelombang, fase, lan polarisasi; Bab iki wigati jroning komunikasi optikal. Tembung kriya "lase" maknané mroduksi cahya kohèrens, lan asalé saka tembung laser iki.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Laser&oldid=821231"