Suhu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Banyu bisa arubah wujud dadi atos utawa beku nalika ing suhu 0° Celsius (ing gambar iki suhu udara -17° C)

Suhu iku nunjukake drajat panas wangunpiranti utawa alat. uga bisa kasimpulake minangka suhu dhuwur kang ndhuweni wangun piranti, saya dhuwur suhu kang ana ing sakubengé. Sacara mikroskopisMikroskopis, suhu nunjukake energi kang ndhuweni wujud getaran wangun piranti utawa alat. Saben atom jroning wangun pirantin dhuweni sifar obah, kayata bisa obah kang ana ing pangonan asebab getaran kang asring karana suhu saya dhuwur. Saya dhuwur energi atom-atom panyusun wujud piranti, uga bisa disimpulake saya dhuwur suhu kang ana ing piranti kasebut.

Wujud termometer[sunting | sunting sumber]

Wujud termometer kayata:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suhu&oldid=867798"