Saint Lucia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saint Lucia
Motto: The Land, The People, The Light
(Inggris: "Negara, Rakyat, Cahaya")
Lagu kabangsanSons and Daughters of Saint Lucia
Ibu kutha
and largest city
Castries
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Sistem parlementer
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) 1,6%
Pedunung
 -  2006 estimate 165.169 (176)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,94 miliar (173)
 -  Per capita US$5.350 (102)
Valuta Dolar Karibia Timur (XCD)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST)  (UTC-4)
Kodhe tilpun 758
Internet TLD .lc

Saint Lucia kuwi sawijining negara kapuloan ing Segara Karibia bagéyan wétan kang wewatesan karo Samudra Atlantik. Minangka bagéyan saka Antilles Cilik, Saint Lucia dumunung ana ing loré Saint Vincent lan Grenadines lan kidulé Martinique.

Kasil utama kang naté dadi siji-sijiné kasil pangan yakuwi gedhang. Nanging saiki werna-werna woh-wohan liyané uga ditandur ing kana.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Saint Lucia mardika saka Britania Raya ing taun 1979. Negara cilik iki pisanan ditemokaké déning bangsa Spanyol ing taun 1503, nuli dipasrahké marang Perancis kanggo sawetara suwéné lan wiwit taun 1803 dikuwasani Britania.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Saint Lucia dipérang dadi 11 quarter:

Geografi[sunting | sunting sumber]

Dumunung ana ing kidulé Martinique utawa saloré lepas panté Venezuela, Amerika Latin. Ing saubengé ana uga negara kapuloan liya. Jembaré isih luwih cilik tinimbang tlatah DKI Jakarta lan minangka salah sijiné negara paling cilik ing donya.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saint_Lucia&oldid=867257"