Honduras

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Honduras iku sawijining negara ing Amerika Kidul. Ibu kuthané yaiku Tegucigalpa. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 7.848.148 jiwa lan jembaré ana 112.090 km². Republik Honduras, kuwi negara penghasil gedhang paling gedhé ing donya, saéngga dijuluki minangka "Republik Gedhang", sliyané kopi, sing klebu kasil tetanèn utama. Sacara resmi negara iki diklasifikasèkaké minangka negara kanthi pengasilan menengah mengisor. Dumunung ing buntuté daerah Amérika Tengah, negara iki tetanggan karo Guatemala ing sisih kulon, El Salvador ing sisih kidul, lan Nikaragua ing sisih wétan.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Honduras&oldid=816025"