Kapuloan Turks lan Caicos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Turks and Caicos Islands
Gendéra Kapuloan Turks lan Caicos
Motto: Each endeavouring, all achieving
(Inggris: "Saben wong ngupaya, kabèh nduwé prestasi.")
Peta Kapuloan Turks lan Caicos
Basa resmi Inggris
Status politik Wilayah jaban rangkah Britania Raya
Ibu kutha Cockburn Town
Gubernur Richard Tauwhare
Kepala Mentri Michael Misick
Wilayah
 - Total
 - % air

430 km²
bis a diabaikan
Pedunung
 - Total (2006)
 - Kapadhetan

20.647 jiwa
45/km²
Mata uang Dolar AS
Zona wektu UTC-5
Lagu kabangsan
TLD .tc
Kode telepon +649
Peta Kepulauan Turks dan Caicos

Kapuloan Turks lan Caicos kuwi sawijining wilayah jaban rangkah Britania Raya kang dumadi saka 40 pulo tropis, 8 ing antarané ana pedunungé, ing Karibia, sisih wétan-kidul Bahama. Lanskap wilayah iki utamané arupa watu kapur lan rawa bakau. Iklimé panas lan garing, nanging asring diterjang siklon tropis.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]