Aruba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aruba
Lagu kabangsan"Aruba Dushi Tera"
Ibu kutha
and largest city
Oranjestad
12°31′N 70°1′W / 12.517°N 70.017°W / 12.517; -70.017
Basa resmi Walanda, Papiamentu[citation needed]
Pamaréntahan Monarki konstitusional
 -  Ratu Beatrix sak Walanda
 -  Gubernur Fredis Refunjol
 -  Perdana mentri Mike Eman
Legislatif Estat Aruba
Otonomi saka Antillen Walanda
 -  Tanggal 1 Januari 1986 
Jembar
 -  Total 193 km2 
74.5 sq mi 
 -  Banyu (%) ora signifikan
Pedunung
 -  Juli 2009 estimate 103.065 (195)
 -  Kapadhetan 534/km2 (18)
1.383/sq mi
PDB (KKB) 2007 estimate
 -  Total $2,4 miliar (182)
 -  Per capita $23.831 (32)
Valuta Florin Aruba (AWG)
Zona wektu AST (UTC-04)
Lajur kemudi tengen
Kodhe tilpun 297
Internet TLD .aw

Aruba (pocapan jroning Basa Inggris /əˈruːbə/ ə-ROO-bə) iku sawijining dhaérah jajahan Walanda ing kapuloan Karibia Antillen Cilik kang ndhuweni dawa 33 km ing Segara Karibia uga dumunung ana kidul, 27 km ing pinggir lor pesisir Venezuela. Bebarengan déning Bonaire lan Curaçao, Aruba awujud salah sijiné kulawarga pulo kang misuwur déning sesebutan Kapuloan ABC Antillen Leeward, gabungan saka pulo kidul Antillen cilik.


Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aruba&oldid=812622"