Kolombia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República de Colombia
Motto: Libertad y Orden
(Spanyol: "Kabebasan lan Katertiban")
Lagu kabangsanLagu Kabangsan Kolombia
Ibu kutha
and largest city
Bogotá
Basa resmi Spanyol
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 8,8%
Pedunung
 -  2006 estimate 41.523.931 (28)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$315,5 miliar (28)
 -  Per capita US$6.962 (83)
Valuta Peso (COP)
Zona wektu (UTC-5)
 -  Summer (DST)  (UTC-5)
Kodhe tilpun 57
Internet TLD .co

Republik Kolombia kuwi sawijining negara ing lor-kulon Amerika Kidul kang alasé ketel. Watara 72% wewengkoné arupa kawasan alas. Kolombia wewatesan karo Segara Karibia ing sisih lor lan kulon-lor; Venezuela lan Brasil ing sisih wétan; Peru lan Ekuador ing kidul sarta Panama lan Samudra Pasifik ing sisih kulon. Kolombia minangka negara kang ngasilaké kopi paling akèh kaloro ing donya sawisé Brasil. Negara kang diliwati garis khatulistiwa iki uga ngasilaké watu aji zamrud. Mèh 95% konsumsi zamrud donya asal saka negara iki. Jembar wilayah watara ping lorosetengahé pulo Sumatra, Indonesia.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolombia&oldid=816046"