Kapuloan Cayman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapuloan Cayman
Motto: He hath founded it upon the seas
(Inggris: "Dhèwèké wis nemokaké ing tengah segara")
Lagu kabangsanGod Save the Queen (Lagu Krajan)
Ibu kutha
and largest city
George Town
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Pembentukan
 -  Banyu (%) 1,6%
Pedunung
 -  2006 estimate 52.446 (-)
 -  1999 census 39.020
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1,39 miliar (-)
 -  Per capita US$32.300 (-)
Valuta Dolar (KYD)
Zona wektu (UTC-5)
 -  Summer (DST)  (UTC-5)
Kodhe tilpun 345
Internet TLD .ky
Peta Kepuloan Cayman

Kapuloan Cayman kuwi sawijining wilayah jaban rangkah Britania Raya ing Segara Karibia bagéyan kulon. Kepuloan iki dumadi saka telu pulo: Cayman Gedhé, Cayman Brac, lan Cayman Cilik.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Mitra dagang utama Kepuloan Cayman yakuwi Amérika Sarékat. Olèh-olèhan paling gedhé negara iki yakuwi saka sektor pariwisata.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Cayman&oldid=816037"