Haiti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Républik Haiti
Repiblik d Ayiti
République d'Haïti
Motto: L'Union Fait La Force
(Prancis: "Kamanunggalan Nggawa Kakuwatan")
Lagu kabangsanLa Dessalinienne
Ibu kutha
and largest city
Port-au-Prince
Basa resmi Kreol, Prancis
Pamaréntahan Republik
 -  Présidhèn Michel Martelly
 -  Perdana Menteri Jean-Max Bellerive
Formasi
 -  minangka Saint-Domingue 1697 
 -  Mardika saka Prancis
1 Januari, 1804 
 -  Banyu (%) 0,7%
Pedunung
 -  2006 estimate 8.373.750 (90)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$13,35 miliar (126)
 -  Per capita US$1.625 (157)
Gini (2001) 59.2 (high)
IPM (2007) Increase 0.529 (medium / 146th)
Valuta Gourde (HTG)
Zona wektu (UTC-5)
 -  Summer (DST)  (UTC-4)
Kodhe tilpun 509
Internet TLD .ht

Haiti iku sawijining negara pulo ing Karibia. Ibu kuthané yaiku Port-au-Prince. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 8.373.750 ing taun 2006 lan jembaré ana 27.750 km². Haiti arupa negara angka loro sing mardika ing Bawana Amérika sawisé Amérika Sarékat. Haiti uga salah siji produsèn gula paling wigati ing donya.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Haiti&oldid=816022"