Barbadhos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Barbadhos
Motto: Pride and Industry
(Inggris: "Harga Diri dan Industri")
Lagu kabangsanIn Plenty and In Time of Need
Ibu kutha
and largest city
Bridgetown
Basa resmi Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional
 -  Ratu
Gubernur-Jenderal
Elizabeth II
Sir Clifford Husbands
 -  Perdana Mentri David Thompson
Kamardhikan
 -  Banyu (%) ora usah digatekake
Pedunung
 -  2006 estimate 279.000.000 (171)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$4,5 miliar (154)
 -  Per capita US$16.483 (42)
Valuta Dolar (BBD)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST)  (UTC-4)
Kodhe tilpun 246
Internet TLD .bb

Barbados iku sawijining negara kapuloan ing Karibia.Kang ndhuweni tapel wates Segara Karibia lan Samudra Atlantik. Dadi siji saka gugusan pulo-pulo Antilles Kecil, Barbados uga dumunung ana ing bagean wétan gugusan kasbeut.

Barbados misuwur déning industri pariwisata uga misuwur karan sesebutan Little England utawa 'Inggris Cilik' kapuloan Karibia.Wiwit kena pengaruh déning negara Inggris kang paling kuat jroning pulo iki. Pulo Barbados dumunung 2.585 km sisih kidul-wetan Miami, Amérika Sarékat lan 860 km sak Caracas, Venezuela.


Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Barbadhos&oldid=812639"