Bermuda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bermuda
Motto: "Quo Fata Ferunt"  (Latin)
"Whither the Fates Carry [Us]"
Lagu kabangsan"God Save the Queen" (resmi)
"Hail to Bermuda" (ora resmi)
Ibu kutha Hamilton
32°18′N 64°47′W / 32.3°N 64.783°W / 32.3; -64.783
Largest Munisipalitas
St. George
Basa resmi Inggris1
Basa lain Portugis1
Klompok ètnik  54,8% Afrika-Karibia
34,1% kulit putih
6,4% multiras
4,3% lain-lain
0,4% tidak disebutkan[1]
Démonim Sabanjuré
Pamaréntahan Wilayah Seberang Laut Britania
 -  Ratu Ratu Elizabeth II
 -  Gubernur Sir Richard Gozney
 -  Perdana Mentri Paula Cox
Jembar
 -  Total 53.2 km2 (221)
20.6 sq mi 
 -  Banyu (%) 26%
Pedunung
 -  2009 estimate 67.837[1] (199)
 -  2000 census 62.059
 -  Kapadhetan 1.275/km2 (8)
3,293/sq mi
PDB (KKB) 2007[2] estimate
 -  Total $5,85 miliar[2] (149)
 -  Per capita $91.477[2] (1st)
IPM (2003) n/a (n/a / n/a)
Valuta Dolar Bermuda2 (BMD)
Zona wektu Atlantik (UTC-4)
Lajur kemudi kiwa
Kodhe tilpun +1-441
Internet TLD .bm
1. Miturut CIA World Factbook.
2. Padha déning $AS.

Bermuda iku sawijining jajahan Britania Raya ing kapuloan Karibia. Ibu kuthané yaiku ... Negara iki nduwé pedunung kurang luwih ... lan jembaré ana ... km².

Referensi[sunting | sunting sumber]



Negara-negara ing Amérika Lèr
Amérika Sarékat | Antigua lan Barbuda | Bahama | Barbados | Belize | Dominika | Republik Dominika | El Salvador | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaika | Kanada | Kosta Rika | Kuba | Meksiko | Nikaragua | Panama | Saint Kitts lan Nevis | Saint Lucia | Saint Vincent lan Grenadines | Trinidad lan Tobago
Dependensi: Anguilla | Antillen Walanda | Aruba | Bermuda | Kepuloan Cayman | Greenland | Guadeloupe | Martinique | Montserrat | Pulo Navassa | Puerto Riko | Saint-Pierre lan Miquelon | Kepulauan Turks lan Caicos | Kepulauan Virgin Amerika Serikat | Kepulauan Virgin Britania Raya
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bermuda&oldid=812635"