Martinique

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Région Martinique
Bendera Martinique
(Bendera nonresmi) | (Lambang Martinique)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Martinique
Ibu kutha Fort-de-France
Jembar dharatan 1.128 km²
Presidhèn Regional Alfred Marie-Jeanne
Pedunung
 - perk. 2006
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

381.427
381.427
353/km² (2005)
Arrondissement 4
Kanton 45
Komun 34
Départemèn Martinique
{{{cathetan}}}

Martinique kuwi sawijining negara pulo kanthi status wilayah sebrang segara (département d'outre-mer/DOM) Perancis ing Laut Karibia bagéyan wétan. Martinique uga klebu salah siji saka 26 region (sajinis negara persemakmuran) Perancis.

Christopher Columbus teka ing pulo iki taun 1502. Wong Perancis wiwit manggon ing Martinique taun 1635.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Martinique&oldid=816072"