Île-de-France

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Région Île-de-France
Bendera Île-de-France
(Gendéra Île-de-France) | (Lambang Île-de-France)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Île-de-France
Ibu kutha Paris
Jembar dharatan 12.011 km²
Presidhèn Regional Jean-Paul Huchon
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

11.362.000
10.952.011
946/km² (2005)
Arrondissement 25
Kanton 317
Komun 1,281
Départemèn Essonne
Hauts-de-Seine
Paris
Seine-Saint-Denis
Seine-et-Marne
Val-de-Marne
Val-d'Oise
Yvelines
{{{cathetan}}}

Île-de-France kuwi sawijining région paling padhet ing Perancis. Wewengkoné kerep dipadhakké karo dhaerah metropolitan ibukuthané, Paris. Région kang diwangun ing taun 1976 iki nggantèkaké Distrik Dhaerah Paris kang diwangun taun 1961.

Jarwané jeneng[sunting | sunting sumber]

Sacara harafiah Île-de-France jarwané "Pulo Perancis" amarga kaya-kaya minangka pulo ing satengahé Perancis.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Région-région Prancis Gendéra Prancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Région sebrang segara: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Île-de-France&oldid=820005"