Korsika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Collectivité territoriale de Corse
Bendera Korsika
(Gendéra Korsika) | (Lambang Korsika)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Korsika
Ibu kutha Ajaccio
Jembar dharatan 8.680 km²
Presidhèn Regional Paul Giacobbi
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

275.000
260.196
32/km² (2005)
Arrondissement 5
Kanton 52
Komun 360
Départemèn Corse-du-Sud
Haute-Corse
{{{cathetan}}}

Korsika (basa Perancis: Corse; basa Korsika: Corsica) kuwi sawijining pulo paling gedhé kapapat ing Segara Tengah. Korsika dumunung ing sisih kulon Italia, 160 km sisih kidul-wétan Perancis Dharatan, lan sisih lor Sardinia.

Korsika minangka salah siji saka 26 région Perancis, senadyan sacara de jure nduwé status komunitas teritori (collectivité territoriale). Kanthi status iki, Korsika dianggep luwih wigati tinimbang région-région liyané, nanging status iki sabeneré relatif padha karo status région jroning akèh perkara. Korsika kerep digolongké "région". Senadyan kapisah saka Perancis Dharatan déning Segara Liguria, Korsika sacara administratif klebu jroning kawasan Perancis Metropolitan.

Korsika dadi bagéan Perancis wiwit taun 1768. Jroning sawijining referendum kang dianakaké ing tanggal 6 Juli 2003, watara 191.000 pemilih nulak status otonomi terbatas kang ditawakké pamaréntah Perancis kanthi béda persentase 1,96%.

Korsika kawentar minangka panggonan kalairan Napoleon Bonaparte.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Korsika&oldid=820004"