Pays de la Loire

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Région Pays de la Loire
[[Gambar:|120px|125px|Bendera Pays de la Loire]]
(Gendéra Pays de la Loire) | (Lambang Pays de la Loire)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Pays de la Loire
Ibu kutha Nantes
Jembar dharatan 32.082 km²
Presidhèn Regional Jacques Auxiette
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

3.385.000
3.222.061
106/km² (2005)
Arrondissement 17
Kanton 192
Komun 1.503
Départemèn Loire-Atlantique
Mayenne
Maine-et-Loire
Sarthe
Vendée
{{{cathetan}}}

Pays de la Loire kuwi sawijining région Perancis kang sengaja dibentuk ana ing pungkasan abad ka-20 minangka dhaerah pedhalaman (hinterland) lan zona kang nduwé pengaruh marang ibukuthané, Nantes ¹. Région-région gawéyan (artifisial) liyané yakuwi Rhône-Alpes lan Midi-Pyrénées.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Evolusi populasi miturut departmen-departemen:

Taun Populasi departemen
Loire-Atlantique Maine-et-Loire Mayenne Sarthe Vendée Total Pays de la Loire
1801 369.305 375.544 305.654 388.143 243.426 1.682.072
1851 535.664 516.197 374.566 473.071 383.734 2.283.232
1901 664.971 515 431 313.103 422.699 441.311 2.357.515
1921 649.691 475.485 397.292 2.174.150
1936 659.428 478.404 251.348 388.519 389.211 2.166.910
1946 665.064 393.787 2.224.163
1954 733.575 395.641 2.320.177
1962 803.372 535 122 250.030 443.019 408.928 2.440.471
1968 861.452 585.563 252.762 461.839 421.250 2.582.866
1975 934.499 629.849 261.789 490 385 450.641 2.767.163
1982 995.498 675.321 271.784 504.768 483.027 2.930.398
1990 1.050.539 704.668 277.748 513.280 508.962 3.055.197
2005 1.208.761 754.997 297.854 551.971 587.162 3.400.745

Komunitas[sunting | sunting sumber]


Cathetan[sunting | sunting sumber]

¹ Taun 1960-an, wolu kutha gedhé ing Perancis (Lille, Nancy, Strasbourg, Lyon, Nantes, Bordeaux, Marseille lan Toulouse) ditetepaké minangka metropolis penyeimbang kanthi kaistimewaan bantuan teknis lan dana khusus saka pamaréntah pusat. Kawicaksanan iki nduwé tujuan nyilikaké pengaruh Paris jroning wilayah Perancis.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Région-région Prancis Gendéra Prancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Région sebrang segara: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pays_de_la_Loire&oldid=813011"