Marseille

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marseille
Marseille hafen.jpg
(Kutha Marseille)
Lambang

Kutha Marseille

Flag of Marseille.svg
Negara Prancis
Wewengkon Administratif Provence-Alpes-Côte d'Azur[1]
Dhépartemèn Bouches-du-Rhône[1]
Gubernur Jean-Claude Gaudin (1995–saiki)
Wewengkon
 - Wiyaripun:

240.62 km2
Pedunung
 - Total (2008):
 - Kapadhetan:

851.420 (2008)
1.204 /km2
Tetenger Wébsite {{URL|example.com|optional display text}}
Kutha Marseille
Logo Tentara

Marseille yaiku salah sawijining kutha pesisir ing sakidule nagara Perancis kang duweni adaptasi saka basa [2]. Kutha iki diarani kutha paling gedhe ing wilayah pesisir kidul, lan kapindhone yaiku kutha Montpellier. Kutha Marseille saka basa Yunani kuna kanthi aran Μασσαλία, lan uga bisa diarani Massilia utawa Massalia[3]. Marseille uga entuk panghargyan dadi kutha kang ramé pandudhuke kaping pindho saka kutha Paris, lan uga entuk wilayah rada gedhe (240.62 KM) kanggo pandudhuk 1,6 yuta. Marseille uga kerep kanggo gawe film, kayata seri film Taxi lan film The Transporter. Marseille iku wilayah sapropinsi saka Alpes-Côte d'Azur, ing sakjroning departemen Bouches-du-Rhône dipimpin Jean-Claude Gaudin [4].

Panggon "Petit Nice"

Sajarah Saka Marseille[sunting | sunting sumber]

Marseille yaiku kutha kang duweni wilayah geografi kutha pesisir kidul nagara Perancis. Entuk panghargyaan dadi kutha gedhe nomer (2) sabanjure kutha Paris. Ing panggon paling kidul ana panggonan kanggo mancing kanggo wisata para turis asmane dhaerah Cassis [5]. Kutha Marseille miwiti entuk pambahargyan dadi kutha kang duweni panorama endah kanggo film. Kutha iki ana ing sapesisire kidul wilayah Marseille.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (fr)cassini.ehess.fr. "Marseille". cassini.ehess.fr. http://cassini.ehess.fr/cassini/fr/html/fiche.php?select_resultat=4923. Retrieved 22 April.
  2. ^ Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  3. ^ Ebel, Charles (1976). Transalpine Gaul: Roman. Brill Archive. pp. 5–16. ISBN 90-04-04384-5.
  4. ^ Politik ing Kutha Marseille, Dipunundhuh 14 April 2013.
  5. ^ Kutha Cassis, Dipunundhuh 14 April 2013.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marseille&oldid=864593"