Montpellier

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar Istana Place de la Comédie ing Montpellier

Montpellier iku salah sawijining kutha ing pesisir kidul negara Perancis [1]. Kutha iki ana ing sakulone kutha Marseille, kang sami-sami kutha pésisir. Kutha iki uga salah sawijining pangasil mineral. Montpellier yaiku sawijining kutha ing Prancis kanthi cacahing pendhudhuk nomer 8 ing negara iku. Montpellier minangka tangga saka kutha Nice lan kutha Marseille ing sakidule negara Prancis. Montpellier nganut agama Roman Katholik. Kutha iki kapimpin dening gubernur Hélène Mandroux-Colas. Mandroux-Colas yaiku gubernur kan entuk jabatan nganthi taun 2014.

Logo saka kamiliteran kutha Montpellier

Sajarah kutha Montpellier[sunting | sunting sumber]

Kutha Montpellier diwiwiti saka kutha pusat ing Villeneuve-lès-Maguelone [2] nalika Abad Pertengahan utawa Abad Romawi. Nanging uga ana panjajahan kang ngrusak lan bajak Katedral Maguelone saengga ndadekake kutha iki dadi rusuh.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Info saka kutha Montpellier", Montpellier. diaksès tanggal 25 Maret 2013. 
  2. ^ City council website "Info saka desa Maguelone". Montpellier. http://www.ville-villeneuve-les-maguelone.fr/ City council website. Retrieved 10 April 2013.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montpellier&oldid=869904"