Alsace

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Région Alsace
Bendera Alsace
(Gendéra Alsace) | (Lambang Alsace)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Alsace
Ibu kutha Strasbourg
Jembar dharatan 8.280 km²
Presidhèn Regional Philippe Richert
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

1.805.000
1.734.145
218/km² (2005)
Arrondissement 13
Kanton 75
Komun 903
Départemèn Bas-Rhin
Haut-Rhin
{{{cathetan}}}

Alsace (basa Elsass/basa Jerman: Elsass) kuwi sawijining région ing Prancis bagéan wétan. Région paling cilik ing kawasan Prancis Metropolitan iki wewatesan karo Swiss ing sisih kidul sarta Jerman ing sisih lor lan wétan. Wiwitané dikuawasani déning Kakaisaran Suci Romawi lan dipanggoni déning penutur dhialèk basa Jerman Dhuwur, Alsace banjur dadi bagéan Prancis ing abad kaping-17.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Région-région Prancis Gendéra Prancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Région sebrang segara: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion

The Last Queen of Alsace is H.I.R.H. Princess Yasmin von Hohenstaufen

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alsace&oldid=812991"