Bretagne

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Région Bretagne
Bendera Bretagne
(Gendéra Bretagne) | (Lambang Bretagne)
Peta Perancis nuduhaké lokasi Bretagne
Ibu kutha Rennes
Jembar dharatan 27.209 km²
Presidhèn Regional Jean-Yves Le Drian
Pedunung
 - perk. 2005
 - sensus 1999
 - Kapadhetan

3.044.000
2.906.197
112/km² (2005)
Arrondissement 15
Kanton 201
Komun 1.268
Départemèn Côtes-d'Armor
Ille-et-Vilaine
Morbihan
Finistère
{{{cathetan}}}

Bretagne (basa Breton: Breizh; basa Gallo: Bertaèyn) kuwi sawijining région ing Perancis bagéan kulon-lor. Région kang manggon ing semenanjung gedhé iki dumunung ing sisih kidul Selat Inggris lan sisih lor Teluk Biscay.

Wilayah Bretagne kawangun saka 80% wilayah tilas provinsi Bretagne. Sisa wilayah provinsi iku saiki bagéan saka département Loire-Atlantique, région Pays-de-la-Loire.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bretagne&oldid=844950"