Nepal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
नेपाल अधिराज्य
Nepal Adhirajya
Motto: जननी जन्मभूमिष्च स्वर्गादिप गरियिस
(alihbahasa saka Sansekerta: "Tanah air lebih berharga daripada Kerajaan Surgawi")
Lagu kabangsanRastriya Gaan
Ibu kutha
and largest city
Kathmandu
Basa resmi Nepali
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Unifikasi
 -  Banyu (%) 2,8%
Pedunung
 -  2006 estimate 28.287.147 (40)
 -  2001 census 23.151.423
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$37,08 miliar (83)
 -  Per capita US$1.402 (163)
Valuta Rupee (NPR)
Zona wektu (UTC+5:45)
 -  Summer (DST)  (UTC+5:45)
Kodhe tilpun 977
Internet TLD .np

Karajan Nepal, papané ing Himalaya, yaiku siji-sijiné karajan Hindu ing donya saiki. Nepal ana ing Asia Kidul, wewatesan kaliyan Républik Rakyat Tiongkok (Daerah Otonomi Tibet) ing sisih lor lan India ing kulon, wétan, lan kidul.

Nepal mardika saka Inggris tanggal 21 Desember 1923. Sadurungé, negara sing mapan ing Himalaya iki nduwèni status protektorat sawisé dikalahaké Inggris ing perang taun 1815. Taun 1990, Nepal ngowahi sistem pamréntahanné dadi monarki konstitusional.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Nepal ing Wikivoyage

Réferénsi[sunting | sunting sumber]

  • Barbara Crossette. 1995. So Close to Heaven: The Vanishing Buddhist Kingdoms of the Himalayas. New York: Vintage. (ISBN 0679743634)
  • Bista, Dor Bahadur. The Peoples of Nepal
  • Peter Matthiessen.1993, "The Snow Leopard".(ISBN 0-00-272025-6)
  • Joe Simpson. 1997. "Storms of Silence"
  • Samrat Upadhyay. 2001. "Arresting God in Kathmandu"
  • Joseph R. Pietri.2001. "The King of Nepal"
  • Maurice Herzog.1951. "Annapurna"
  • Dervla Murphy.1967. "The Waiting Land"
  • Jon Kraukauer.1997. "Into Thin Air"
  • Indra Majupuria.1996. "Nepalese Women". (ISBN 974-89675-6-5)
  • Dor Bahadur Bista.1996. "People of Nepal". Kathmandu.
  • Eva Kipp.1995. "Bending Bamboo Changing Winds". (ISBN 81-7303-037-5)
  • Broughton Coburn.1982/1991. "Nepali Ama". (ISBN 0-918373-74-3)
  • Rishikesh Shaha.2001. "Modern Nepal: A Political History". (ISBN 8173044031)


Negara-negara ing Asia Kidul

Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nepal&oldid=864355"