Maladewa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ދިވެހިރާއްޖޭގެ ޖުމުހޫރިއްޔާ
Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa
Motto: 
Lagu kabangsanGavmii mi ekuverikan matii tibegen kuriime salaam
Ibu kutha
and largest city
Malé
Basa resmi Divehi
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2005 estimate 349.106 (167)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$2,38 miliar (165)
 -  Per capita US$7.327 (80)
Valuta Rufiyaa (MVR)
Zona wektu (UTC+5)
 -  Summer (DST)  (UTC+5)
Kodhe tilpun 960
Internet TLD .mv

Republik Maladewa kuwi sawijining negara kapuloan kang dumadi saka kumpulan atol ing Samudra Hindia. Maladewa dumunung ing sisih kidul-kulon-kidul India, watara 700 km sisih kidul-kulon Sri Lanka. Negara iki ndarbèni 26 atol kang kapérang dadi 20 atol administratif lan 1 kota.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Maladewa ing Wikivoyage


Negara-negara ing Asia Kidul

Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka


Asosiasi Kerjasama Regional Asia Kidul (SAARC) Logo of SAARC.svg
Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka | Afghanistan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maladewa&oldid=820016"