Ekuador

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República del Ecuador
Motto: La Paz y el Bienestar, la Gloria y el Triunfo
(Spanyol: "Katentreman lan Kasejahtraan, Kajayan lan Kamenangan")
Lagu kabangsanSalve, Oh Patria
Ibu kutha Quito
Largest city Guayaquil
Basa resmi Spanyol
Pamaréntahan Républik
 -  Présidhèn Rafael Correa
 -  Wakil Présidhèn Lenín Moreno
Kamardikan
 -  Banyu (%) 8,8%
Pedunung
 -  2006 estimate 13.215.089 (65)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$53,19 miliar (71)
 -  Per capita US$4.083 (114)
Valuta Dolar AS 1 (USD)
Zona wektu (UTC-5)
 -  Summer (DST)  (UTC-5)
Kodhe tilpun 593
Internet TLD .ec

Républik Ekuador iku sawijining negara ing Amérika Kidul bagéyan lor-kulon, wewatesan karo Kolombia ing lor, karo Peru ing wétan lan kidul, lan karo Samodra Pasifik ing kulon. Negara iki uga klebu Kapuloan Galapagos (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih kulon pulo utama. Ekuador ana ing khatulistiwa (Ecuador iku basa Spanyol kanggo "khatulistiwa") lan duwé wilayah wiyaré 272.045 km².

Quito iku ibu kutha Ekuador. Républik Ekuador arupa salah siji saka telung negara sing muncul saka tibané Gran Colombia taun 1830 (liyané yaiku Kolombia lan Venezuela).

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Ekuador ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ekuador&oldid=853504"