Paraguay

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República del Paraguay
Motto: Paz y justicia
(Spanyol: "Perdamaian dan Keadilan")
Lagu kabangsanParaguayos, República o Muerte
Ibu kutha
and largest city
Asunción
Basa resmi Spanyol, Guaraní
Pamaréntahan Republik
 -  Presiden Fernando Lugo
 -  Wakil Presiden Federico Franco
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) 2,3%
Pedunung
 -  2006 estimate 6.365.294 (100)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$27,58 miliar (96)
 -  Per capita US$4.553 (109)
Valuta Guaraní (PYG)
Zona wektu (UTC-4)
 -  Summer (DST)  (UTC-3)
Kodhe tilpun 595
Internet TLD .py

Republik Paraguay kuwi sawijining negara ing Amerika Kidul kang kakurung dharatan lan manggon ana ing sisih Kali Paraguay. Paraguay wewatesan karo Argentina ing sisih kidul lan kulon-lor, Brasil ing sisih wétan-lor, lan Bolivia ing kulon-kidul. Jeneng negara iki maknané "banyu kang mili menyang samodra", asalé saka tembung Guaraní: pará ("samodra"), gua ("menyang/saka"), lan y ("banyu").

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Paraguay ing Wikivoyage


Negara-negara ing Amérika Kidul
Argentina | Bolivia | Brasil | Chili | Kolombia | Ekuador | Guyana | Panama | Paraguay | Peru | Suriname | Uruguay | Venezuela
Dependensi: Kapuloan Falkland | Georgia Kidul lan Kapuloan Sandwich Kidul | Guyana Prancis

Kategori:Negara]]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paraguay&oldid=816103"