Daftar disiplin akademik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
bidang studi

Disiplin akademik utawi bidang studi inggih punika salah satunggaling cabang èlmu pengetahuan ingkang dipunwucalaken utawi dipuntliti ing tingkat perguruan tinggi.[1] Disiplin- disiplin ilmu punika punika dipunjabaraken lan dipunakeni déning jurnal akademik ingkang medalaken asiling riset wonten ing satunggaling bidhang saha masarakat ingkang terpelajar lan departemèn utawi fakultas akademik ingkang dados papanipun para praktisi ing bidhang kasebat. Saben bidhang studi padatanipun gadhah sapérangan sub disiplin utawi cabang ingkang garis wates ing saben bidhang kasebat asring asipat padamelan lan boten cetha.

Ilmu alam[sunting | besut sumber]

Biologi[sunting | besut sumber]

Fisika[sunting | besut sumber]

Ilmu antariksa[sunting | besut sumber]

Ilmu bumi[sunting | besut sumber]

Kimia[sunting | besut sumber]

Matematika dan ilmu komputer[sunting | besut sumber]

Matematika[sunting | besut sumber]

Ilmu komputer[sunting | besut sumber]

Ilmu sosial[sunting | besut sumber]

Antropologi[sunting | besut sumber]

Arkéologi[sunting | besut sumber]

Ekonomi[sunting | besut sumber]

Geografi[sunting | besut sumber]

Ilmu pulitik[sunting | besut sumber]

Kajian etnik[sunting | besut sumber]

Kajian gender[sunting | besut sumber]

Kajian wewengkon[sunting | besut sumber]

Psikologi[sunting | besut sumber]

Sosiologi[sunting | besut sumber]

Humaniora[sunting | besut sumber]

Agama[sunting | besut sumber]

Arsitektur, désain, dan seni terapan[sunting | besut sumber]

Basa dan linguistik[sunting | besut sumber]

Filsafat[sunting | besut sumber]

Sastra[sunting | besut sumber]

Sejarah[sunting | besut sumber]

Seni pertunjukan[sunting | besut sumber]

Musik[sunting | besut sumber]

Tari[sunting | besut sumber]

Film dan televisi[sunting | besut sumber]

Teater[sunting | besut sumber]

Seni rupa[sunting | besut sumber]

Ilmu terapan[sunting | besut sumber]

Bisnis[sunting | besut sumber]

Hukum[sunting | besut sumber]

Ilmu keluarga dan konsumen[sunting | besut sumber]

Ilmu keséhatan[sunting | besut sumber]

Ilmu militer[sunting | besut sumber]

Ilmu perpustakaan dan muséum[sunting | besut sumber]

Jurnalisme, media, dan komunikasi[sunting | besut sumber]

Kesejahteraan sosial[sunting | besut sumber]

Pendidikan[sunting | besut sumber]

Pertanian dan kehutanan[sunting | besut sumber]

Teknik[sunting | besut sumber]

Urusan publik[sunting | besut sumber]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]