Daftar disiplin akademik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
bidang studi

Disiplin akademik utawi bidang studi inggih punika salah satunggaling cabang èlmu pengetahuan ingkang dipunwucalaken utawi dipuntliti ing tingkat perguruan tinggi. [1] Disiplin- disiplin ilmu punika punika dipunjabaraken lan dipunakeni déning jurnal akademik ingkang medalaken asiling riset wonten ing satunggaling bidhang saha masarakat ingkang terpelajar lan departemèn utawi fakultas akademik ingkang dados papanipun para praktisi ing bidhang kasebat. Saben bidhang studi padatanipun gadhah sapérangan sub disiplin utawi cabang ingkang garis wates ing saben bidhang kasebat asring asipat padamelan lan boten cetha.

Ilmu alam[sunting | Owah sumber]

Biologi[sunting | Owah sumber]

Fisika[sunting | Owah sumber]

Ilmu antariksa[sunting | Owah sumber]

Ilmu bumi[sunting | Owah sumber]

Kimia[sunting | Owah sumber]

Matematika dan ilmu komputer[sunting | Owah sumber]

Matematika[sunting | Owah sumber]

Ilmu komputer[sunting | Owah sumber]

Ilmu sosial[sunting | Owah sumber]

Antropologi[sunting | Owah sumber]

Arkeologi[sunting | Owah sumber]

Ekonomi[sunting | Owah sumber]

Geografi[sunting | Owah sumber]

Ilmu politik[sunting | Owah sumber]

Kajian etnik[sunting | Owah sumber]

Kajian gender[sunting | Owah sumber]

Kajian wilayah[sunting | Owah sumber]

Psikologi[sunting | Owah sumber]

Sosiologi[sunting | Owah sumber]

Humaniora[sunting | Owah sumber]

Agama[sunting | Owah sumber]

Arsitektur, desain, dan seni terapan[sunting | Owah sumber]

Bahasa dan linguistik[sunting | Owah sumber]

Filsafat[sunting | Owah sumber]

Sastra[sunting | Owah sumber]

Sejarah[sunting | Owah sumber]

Seni pertunjukan[sunting | Owah sumber]

Musik[sunting | Owah sumber]

Tari[sunting | Owah sumber]

Film dan televisi[sunting | Owah sumber]

Teater[sunting | Owah sumber]

Seni rupa[sunting | Owah sumber]

Ilmu terapan[sunting | Owah sumber]

Bisnis[sunting | Owah sumber]

Hukum[sunting | Owah sumber]

Ilmu keluarga dan konsumen[sunting | Owah sumber]

Ilmu kesehatan[sunting | Owah sumber]

Ilmu militer[sunting | Owah sumber]

Ilmu perpustakaan dan museum[sunting | Owah sumber]

Jurnalisme, media, dan komunikasi[sunting | Owah sumber]

Kesejahteraan sosial[sunting | Owah sumber]

Pendidikan[sunting | Owah sumber]

Pertanian dan kehutanan[sunting | Owah sumber]

Teknik[sunting | Owah sumber]

Urusan publik[sunting | Owah sumber]

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]