Jurnalisme sastra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tom Wolfe kang miwiti new journalism ing Amérikah Sarékat

Jurnalisme sastra iku jinis tulisan jurnalistik kang awujud sastra, kaya ta cara nulis cerkak lan novèl.[1] Jenis tulisan iki agawé pamaca luwih rena amarga ngandhut émosi lan paparan kang luwih pepak bab uwong utawa prastawa kang ditulis. Jurnalisme sastra kang sepisanan diwiwiti ing Amérikah Sarékat. Ing wektu iku tembung kang dienggo ya iku New Journalism.[1] Ing Amérikah Sarékat gaya iki diwiwiti ing tahun 1960-1970-an. Ing Indonésia, saiki tulisan jurnalisme sastra bisa tinemu ing koran, majalah lan artikel-artikel jroring.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Katrin Bandel (2013). Sastra Paddhati(Jurnalistik Sastrawi)-kump. karangan. Universitas Sanata Dharma. k. 208-209. ISBN 978-602-9187-51-9.