Mikologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mikologi

Mikologi wujud cabang èlmu kawruh sing nyinaoni ngenani jamur (fungi) - akèh wong uga nyebut cendhawan.

Kajiyan sajeroning mikologi antarané ngambah taksonomi jamur, fisiologi jamur, bioteknologi jamur, budidaya jamur (mushroom culture). Mikologi gedhé banget pangaruhé marang fitopatologi amarga akèh lelara tetuwuhan sing dijalari déning jamur; saéngga tau fitopatologi ingaran minangka mikologi terapan (applied mycology).