Mikologi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Mikologi arupa cabang èlmu kawruh sing nyinaoni ngenani jamur (fungi) - akèh wong uga nyebut cendhawan.

Kajiyan jroning mikologi antara liya ngliputi taksonomi jamur, fisiologi jamur, bioteknologi jamur, budidaya jamur (mushroom culture). Mikologi gedhé banget pangaruhé marang fitopatologi amarga akèh penyakit tetanduran sing dijalari déning jamur; saéngga tau fitopatologi disebut minangka mikologi terapan (applied mycology).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mikologi&oldid=856992"