Astrofisika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kosmologi
WMAP.jpg
Topik liya

Astrofisika yakuwi cabang astronomi kang ana gayutané karo fisika jagad raya, kaya ta sipat fisik (luminositas, kepadatan, suhu, lan komposisi kimia) saka objek astronomi kaya ta planit, lintang, galaksi lan medium antarbintang, uga interaksiné. Kosmologi yakuwi téyori astrofisika ning skala gedhé dhéwé.

Nalika praktik, nggal riseté riset astronomi modern kaya-kaya ngèlmu fisika. Jeneng sekolah program kedhoktoran ("Astrofisika" lan "astronomi") kang ana akèh ning AS asring uga nyangkut sajarah departemen mau daripada isi programé.