Kosmologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kosmologi iku èlmu sing nyinaoni struktur lan sajarah alam semesta jroning skala gedhé. Sacara khusus, èlmu iki gegandhèngan karo asal mula lan évolusi saka sawijining subyèk. Kosmologi disinaoni jroning astronomi, filosofi, lan agama. Pirsanana uga kosmogoni.

Subyèk sajroning kosmologi nyakup:

Kosmologi fisik[sunting | Owah sumber]

Amarga kahanan èkstrim sing dipercaya dumadi ing sapérangan menit pisanan saka sajarah alam semesta, kosmolog asring nyambut gawé bebarengan karo para èlmuwan saka aréa kayadéné fisika partikel.

Kosmologi liyané[sunting | Owah sumber]

Kosmologi filosofis[sunting | Owah sumber]

Kosmologi réligius[sunting | Owah sumber]

Pirsanana uga[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kosmologi&oldid=821217"