Kosmologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kosmologi iku èlmu sing nyinaoni struktur lan sajarah alam semesta sajeroning skala gedhé. Sacara mirunggan, èlmu iki gegandhèngan karo asal mula lan évolusi saka siji subyèk. Kosmologi disinaoni sajeroning astronomi, filosofi, lan agama. Pirsanana uga kosmogoni.

Subyèk sajeroning kosmologi nyakup:

Kosmologi fisik[besut | besut sumber]

Amarga kaanan èkstrim sing dipercaya dumadi ing sapérangan menit pisanan saka sajarah alam semesta, kosmolog asring nyambut gawé bebarengan karo para èlmuwan saka aréa kaya déné fisika partikel.

Kosmologi liyané[besut | besut sumber]

Kosmologi filosofis[besut | besut sumber]

Kosmologi réligius[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]