Biofisika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
pusat reaksi fotosintetik

Biofisika inggih punika salah satunggaling cabang ngèlmu fisika ingkang nliti bab aplikasi manéka warna prangkat lan hukum fisika kanggé njelasaken manéka warna fenomena hayati utawi biologi.[1] Biofisika ngrembaka kanthi rikat wiwit purwakaning taun 1980 kanthi langkung mapanipun manéka warna téyori fisika ingkang sampun wonten. Panaliten ing babagan biofisika punika llinier kaliyan cabang èlmu biokimia, nanoteknologi, bioteknologi, agrophysics, lan sistem biologi.[2]

Iktisar[besut | besut sumber]

Molekul biofisika padatanipun inggih arupi alamat pitakenanan biologis ingkagn sami kaliyan ing biokimia lan biologi molekular, ananging kajian ing biofisika punika langkung asipat kuantitatip. Para Ilmuwan nalika nindakaken panaliten ing lapangan ngengingi pemahaman interaksi ing antawisipun manéka warna sistem sel, kalebet interaksi ing antawisipin DNA, RNA, lan biosintesis protein, saha kados pundi interaksi punika dipunatur. Maneka warna teknik dipun-ginakaken kanggé njawab pitakenan-pitakenan ingkang dipunajokaken.

Fokus dados sub babagan[besut | besut sumber]

Padatanipun, biofisika punika boten gadhah tingkat departemen-universitas piyambak-piyambak, ananging saged wonten minangka kelompok ing sadaya departemen wonten ing babagan biologi molekular, biokimia, kimia, ngèlmu komputer, matematika, usada, farmakologi, fisiologi, fisika, lan neuroscience. Ing ngandhap punika inggih tuladhah pratélan kados pundi saben departemen saged ngecakaken upaya dhateng arah studi biofisika. Pratélan punika inggih boten saged nglebetaken sadaya babagan elmunipun, lan ugi boten saben subjek panaliten kanthi eksklusip dipungadhahi déning saben departemen tartamtu.

.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Careers in Biophysics brochure, Biophysical Society(dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)
  2. ^ BIOFISIKA(dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)