Agronomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Agronomi wujud salah siji cabang èlmu terapan sajroning biologi sing nyinaoni prabawa manéka aspék biotik lan abiotik marang sawijining individu utawa sakumpulan individu tetuwuhan sing dimupangataké kanggo kapentingan manungsa. Cakupan aspèk biotik ngambah individu iku dhèwè, individu liya sing sajinis, utawa individu liya sing béda jinis. Cakupan aspék abiotik ngambah kabéh komponèn ora urip sing mangaruhi kauripan individu sing disinaoni.

Wong asring madhakaké agronomi karo èlmu tetanèn (sajeroning teges ciut: mung kanggo tetuwuhan). Agronomi luwih mirunggan nyinaoni téknik nenandur utawa budidaya tetuwuhan.