Agronomi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Agronomi arupa salah siji cabang èlmu terapan jroning biologi sing nyinaoni pangaruh manéka aspèk biotik lan abiotik marang sawijining individu utawa sakumpulan individu tetanduran sing dimupangataké kanggo kapentingan manungsa. Cakupan aspèk biotik ngliputi individu iku dhéwé, individu liya sing sajinis, utawa individu liya sing béda jinis. Cakupan aspèk abiotik ngliputi kabèh komponèn ora urip sing mangaruhi kauripan individu sing disinaoni.

Wong asring madhakaké agronomi karo èlmu tetanèn (jroning teges ciut: mung kanggo tetanduran). Agronomi luwih khusus nyinaoni tèknik nenandur utawa budidaya tetanduran.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Agronomi&oldid=1000281"