Agronomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Agronomi wujud salah siji cabang èlmu terapan sajeroning biologi sing nyinaoni prabawa manéka aspèk biotik lan abiotik marang sawijining individu utawa sakumpulan individu tetuwuhan sing dimupangataké kanggo kapentingan manungsa. Cakupan aspèk biotik ngambah individu iku dhéwé, individu liya sing sajinis, utawa individu liya sing béda jinis. Cakupan aspèk abiotik ngambah kabèh komponèn ora urip sing mangaruhi kauripan individu sing disinaoni.

Wong asring madhakaké agronomi karo èlmu tetanèn (sajeroning teges ciut: mung kanggo tetuwuhan). Agronomi luwih mirunggan nyinaoni tèknik nenandur utawa budidaya tetuwuhan.