Kimia kuantum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hidrogen kuantum

Kimia kuantum, uga diarani mekanika kuantum molekul, minangka cabang kimia sing fokus ing aplikasi mekanika kuantum menyang sistem kimia. Ngerti struktur elektronik lan dinamika molekul nggunakake persamaan Schrödinger minangka topik utama ing kimia kuantum.

Ahli kimia gumantung banget karo spektroskopi ing endi informasi babagan kuantisasi energi ing skala molekul bisa dipikolehi. Cara umum yaiku spektroskopi infra-abang (IR), spektroskopi magnetik resonansi nuklir (NMR), lan mikroskop probe pemindaian . Kimia kuantum nyinaoni kahanan dhasar atom lan molekul individu, lan negara sing maju, lan negara transisi sing kedadeyan sajrone reaksi kimia

Ing petungan, panelitian kuantum kimia uga nggunakake metode semi-empiris lan metode liyane adhedhasar prinsip mekanik kuantum, lan ngatasi masalah gumantung wektu. Akeh panliten kimia kuantum nganggep nukleus lagi ngaso ( Perkiraan lair – Oppenheimer ). Akeh petungan sing nduwe cara iteratif sing kalebu metode lapangan sing mandhiri. Tujuan utama kimia kuantum kalebu nambah akurasi asil kanggo sistem molekul cilik, lan nambah ukuran molekul gedhe sing bisa diproses, sing diwatesi dening pertimbangan skala - wektu komputasi mundhak minangka kekuwatan jumlah atom.

Paripustaka[besut | besut sumber]