Kajian budaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Kajian budaya iku kawruh kang nyinau paradigma obyèk ing bab kritik sastra, sosiologi, kajian médhia, lan sapituruté.[1] Kajian budaya kalebu pasinaonan interdisiplinèr kang nlitèni kabudayan, pulitik, lan pangwuasa.[1] Dhasaré kajian iki sajatiné saka Karl Marx.[1] Kabudayan kang dikarepaké ya iku kabudayan manungsa padinanan, ora mung nlitèni bab kabudayan adiluhung.[1] Mulané pakaryan kanon lan ora kanon ora dibédaknè ana ing pasinaon iki. Malah kajian budaya kang ngangkat kabudayan ora kanon, bisa kalebu dadi objek kang ditliti.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d John Storey (1996). John Storey, ed. What is Cultural Studies? (Cultural Studies: an introduction). London: Arnold. k. 1-3. ISBN 0-340-65240-3.