Kimia analitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Laboratorium kromatografi gas

Kimia analitik analisis lan nggunakaké instrumen lan metode sing digunakaké kanggo misahaké, ngenali, lan ngetung prakara. [1] Ing praktik, pamisahan, identifikasi utawa kuantifikasi bisa uga kalebu kabeh analisis utawa digabung karo metode liyané. Pemisahan ngisolasi analitis. Analisis kualitatif ngenali analitis, dené analisis kuantitatif nemtokaké jumlah utawa konsentrasi angka.

Kimia analitis kalebu metode kimia klasik, udan lan metode instrumental modern. [2] Cara kualitatif klasik nggunakaké pamisahan kayata presipitasi, ekstraksi, lan distilasi . Identifikasi bisa didhasaraké beda warna, ambu, titik lebur, titik didih, kelarutan, radioaktivitas utawa reaktivitas. Analisis kuantitatif klasik nggunakaké pangowahan massa utawa volume kanggo ngetung jumlah. Cara instrumental bisa digunakaké kanggo misahaké conto nggunakaké kromatografi, elektroforesis utawa fraksi aliran lapangan . Banjur analisis kualitatif lan kuantitatif bisa ditindakaké, asring nganggo instrumen sing padha lan bisa nggunakaké interaksi cahya, interaksi panas, medan listrik utawa medan magnet . Asring instrumen sing padha bisa misahake, ngenali lan ngetrapaké analitis.

Kimia analitis uga fokus ing perbaikan desain eksperimen, kimia, lan nggawé alat pangukuran anyar. Kimia analitik duwé aplikasi sing akeh kanggo obat, ilmu pengetahuan lan teknik.

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Skoog, Douglas A.; West, Donald M.; Holler, F. James; Crouch, Stanley R. (2014). Fundamentals of Analytical Chemistry. Belmont: Brooks/Cole, Cengage Learning. p. 1. ISBN 978-0-495-55832-3.
  2. Skoog, Douglas A.; Holler, F. James; Crouch, Stanley R. (2007). Principles of Instrumental Analysis. Belmont, CA: Brooks/Cole, Thomson. p. 1. ISBN 978-0-495-01201-6.