Aljabar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Buku karangan Al-Khwārizmī sing ngamot pétungan aljabar

Aljabar asal saka tembung Basa Arab "al-jabr" sing tegesé "patemon", "gegayutan" utawa "perampungan", iku cabang matématika sing ciriné minangka generalisasi saka babagan aritmatika.

Jinis-jinis Aljabar[besut | besut sumber]

Aljabar bisa dipilah dadi kategori antarané:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Babagan matématika