Aljabar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Buku karangan Al-Khwārizmī kang ngamot pétungan aljabar

Aljabar asal saka tembung Basa Arab "al-jabr" kang tegesé "patemon", "gegayutan" utawa "perampungan", iku cabang matématika kang ciriné minangka generalisasi saka babagan aritmatika.

Jinis-jinis Aljabar[besut | besut sumber]

Aljabar bisa dipilah dadi kategori antarané:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Babagan matématika