Aljabar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Buku karangan Al-Khwārizmī sing ngamot pétungan aljabar

Aljabar asal saka tembung Basa Arab "al-jabr" sing tegesé "patemon", "hubungan" utawa "perampungan", iku cabang matématika sing ciriné minangka generalisasi saka bidhang aritmatika.

Jinis-jinis Aljabar[besut | besut sumber]

Aljabar bisa dipilah dadi kategori antara liya:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aljabar&oldid=869903"