Lukisan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ing Mona Lisa, dening Leonardo da Vinci, iku salah sijine lukisan sing paling kondhang ing donya.

Lukisan iku laku kang mulas cét, pigmen, werna utawa srana liyane [1]  ing lambaran. Srana sing wis umum iku dipulas ning lambaran nganggo kuas, nanging iso juga nganggo barang liyo, kaya ta lading, spons, lan airbrush iso digunakaké.

Lukisan iku wujud ekspresi kreatif, lan akèh jenise. Gambar, gesture (kayadené ing lukisan gestural), komposisi, narasi (kayadené ing seni narasi), utawa abstraksi (kayadené ing seni abstrak), antarané wujud estetika liyane, bisa uga ménéhi wujud ekspresi lan konsep saka praktisiné[2]. Lukisan bisa naturalistic lan representational (kaya ing lukisan urip utawa lanskap), fotografi, abstrak, narasi, simbolis (kaya déné ing seni Symbolist), emotive (kaya ing Expressionism), utawa politik (kaya ing Artivism).

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Paint[1] - Definition". Merriam-webster.com. 2012-08-31. Dijupuk 2014-03-13. 
  2. ^ Perry, Lincoln (Summer 2014). "The Music of Painting". The American Scholar83 (3): 85