Lukisan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ing Mona Lisa, déning Leonardo da Vinci, iku salah sijiné lukisan sing paling kondhang ing donya.

Lukisan iku laku kang mulas cèt, pigmèn, warna utawa srana liyané [1]  ing lambaran. Srana sing wis umum iku dipulas ning lambaran nganggo kuas, nanging bisa uga nganggo barang liya, kaya ta lading, spons, lan airbrush bisa digunakaké.

Lukisan iku wujud èksprèsi kreatif, lan akèh jinisé Gambar, gesture (kayadené ing lukisan gestural), komposisi, narasi (kayadené ing seni narasi), utawa abstraksi (kayadené ing seni abstrak), antarané wujud estetika liyané, bisa uga mènèhi wujud èksprèsi lan konsèp saka praktisiné[2]. Lukisan bisa naturalistik lan makili samubrang tinamtu (kaya ing lukisan urip utawa lanskap), fotografi, abstrak, narasi, simbolis (kaya déné ing seni Symbolis), emotif (kaya ing Èksprèsionisme), utawa pulitik (kaya ing Artifisme).

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Paint[1] - Definition". Merriam-webster.com. 2012-08-31. Dijupuk 2014-03-13. 
  2. ^ Perry, Lincoln (Summer 2014). "The Music of Painting". The American Scholar83 (3): 85