Kriminologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kriminologi, ya iku ngèlmu sing nyianoni ngèngingi babagan kadurjanan. Kriminal ya iku tumindak kadurjanan. Kriminologi iku asalé saka Basa Latin lan Basa Yunani ya iku crimen ya iku kejahatan , lan logos ya iku ngèlmu. Sacara etimologi kriminologi ya iku ngèlmu sing njléntrèhaké perkara kadurjanan.