KLM

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
KLM Royal Dutch Airlines
Koninklijke Luchtvaart Maatschappij
KLM logo.png
IATA ICAO Kode panggil
KL KLM KLM
Didegaké 7 Oktober 1919
Wiwit operasi 17 Mei 1920
Hub Bandhar Udhara Amsterdam Schiphol
Program frequent flyer Flying Blue
Lounge penumpang
  • KLM Crown Lounge
  • SkyTeam Lounge
Aliansi SkyTeam
Anak perusahaan
Ukuran armada 111 (+20 orders) incl. cargo
excl. subsidiaries
Kutha tujuan 125 incl.subsidiaries
Perusahaan induk Air France-KLM
Slogan perusahaan "Een reis vol inspiratie" (A journey full of inspiration)
Kantor pusat Amstelveen, Walanda[1]
Wong wigati Albert Plesman (founder)
P. F. Hartman (CEO)
F. Gagey (CFO)
Situs web www.klm.com
Head office of KLM
KLM Boeing 737

KLM (jangkepé: Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, sacara harafiah tegesé Perusahaan Dirgantara Krajan) iku sawijining maskapai pamaburan saka Walanda. KLM iku maskapai utama Walanda lan operasi saka Bandhar udhara Schiphol, cerak Amsterdam.

KLM duwé sapérangan anak perusahaan: KLM Cityhopper, KLM Cargo lan KLM exel sarta KLM Asia. KLM duwé saham gedhéné 80% ing Transavia Airlines, 50% ing Martinair lan 26% ing Kenya Airways. KLM uk iku sawijining anak perusahaan liyané nanging wusanané nggabung karo KLM Cityhopper. KLM dicathet ing bursa-bursa saham Amsterdam, New York lan Paris.

Nalika sasi Mei 2004, KLM dijupuk alih Air France nglairaké Air France-KLM. Kaloro maskapai pamaburan bakal mabur mawa idhèntitas dhéwé-dhéwé kanggo 5 taun ngarep. Perusahaan iki ana jroning hukum Prancis kanthi pusat ing Bandhar udhara internasional Charles de Gaulle, Paris.

KLM Cityhopper Fokker 70

Data kode[sunting | sunting sumber]

  • Kode IATA: KL
  • Kode ICAO: KLM
  • Callsign: KLM

Sajarah[sunting | sunting sumber]

KLM didegaké tanggal 7 Oktober 1919, saéngga arupa perusahaan pamaburan paling tuwa sing isih tetep migunakaké jeneng sing padha. Pamaburan pisanané dumadi tanggal 17 Mei 1920, yaiku pamaburan saka London menyang Amsterdam sing nggawa loro wartawan Inggris lan sapérangan koran.

Senajan sasi Mei 2004 KLM dijupuk alih déning Air France, joint venture antarané KLM lan Northwest Airlines kayané durung kapengaruh, senajan Northwest Airlines nyatakaké nggabung (merger) karo Delta Air Lines.

PH-BXA, sawijining KLM Boeing 737-800 sing dicet nganggo livery retro

Armada[sunting | sunting sumber]

Kaètung sasi Desember 2010.

KLM Boeing 777-200ER ing Montreal (2009)
KLM MD-11
Armada KLM
Montor mabur Dhines Pesenan Penumpang Tanggal srah-srahan
C Y+ Y Total
Airbus A330-200 11 1 30 35 178 243 2013-01
Airbus A330-300 0 3 30 40 224 294 2012-02, 2012-03, 2012-04
Boeing 737-300 3 0 39 0 88 127 being phased out before 2012
Boeing 737-400 8 0 39 0 108 147 being phased out before 2012
Boeing 737-700 9 9 45 0 84 129 monthly until 2011-10
Boeing 737-800 22 1 57 0 114 171 2011-05
Boeing 737-900 5 0 51 0 138 189
Boeing 747-400 6 0 42 38 335 415
Boeing 747-400M 16 0 42 38 195 275
Boeing 777-200ER 15 0 35 34 249 318
Boeing 777-300ER 4 3 35 40 350 425 2011-02, 2012-06, 2012-07
McDonnell Douglas MD-11 10 0 24 34 227 285
KLM Cargo
Boeing 747-400ERF 4 0 Cargo All leased to Martinair
Total 113 17

KLM nembé jroning prosès pambaruan armada. Kabèh Boeing 737-300/-400né bakal digantèkaké déning Boeing 737-700/-800. KLM uga nimbang-nimbang ngganti montor mabur MD-11né. Air France-KLM ngirim proposal kanggo 100 montor mabur A350 lan Boeing 787 kanggo nggantèkaké MD-11 (bebarengan karo Airbus A340 lan Boeing 747-400 duwèkané Air France). Rencana iki diprakirakaké dumadi taun 2014.

Armada KLM[sunting | sunting sumber]

KLM tau ngoperasèké montor mabur-montor mabur iki:[2]

Armada KLM (2000–saiki)
Montor mabur Ditepungaké Pènsiun
Boeing 737-700 2008
Boeing 777-300ER 2008
Airbus A330-200 2005
Boeing 777-200ER 2003
Boeing 737-900 2001
Armada KLM (1950–1999)
Montor mabur Ditepungaké Pènsiun
Boeing 737-800 1999
Boeing 767-300ER 1995 2007
McDonnell Douglas MD-11 1993
Boeing 747-400 1989
Boeing 737-400 1989
Boeing 737-300 1986
Airbus A310 1983 1997
Boeing 747-300 1983 2004
McDonnell Douglas DC-10-30 1972 1995
Boeing 747-200 1971 2004
Douglas DC-9 1966 1989
Douglas DC-8 1960 1985
Lockheed L-188 Electra 1959 1969
Vickers Viscount 1957 1966
Douglas DC-7 1953 1966
Lockheed Super Constellation L-1049 1953 1966
Convair 340 1953 1964
Armada KLM (1920–1949)
Montor mabur Ditepungaké Pènsiun
Convair 240 1948 1959
Douglas DC-6 1948 1963
Douglas DC-4 1946 1958
Douglas Skymaster C-54 1945 1959
Douglas DC-5 1940 1941
Lockheed Super Electra-14 1938 1948
Douglas DC-3 1936 1964
Fokker F.XXXVI 1935 1939
Fokker F.XXII 1935 1939
Douglas DC-2 1934 1946
Fokker F.XX 1933 1936
Fokker F.XVIII 1932 1946
Fokker F.XII 1931 1936
Fokker F.IX 1930 1936
Fokker F.VIII 1927 1940
Fokker F.VII 1925 1936
Fokker F.III 1921 1930
Fokker F.II 1920 1924
De Havilland DH.16 1920 1924

Destinasi[sunting | sunting sumber]

Artikel Utama: Bandhar udhara-bandhar udhara Tujuan KLM

Daftar iki ora klebu kutha-kutha sing mung dituju KLM Cityhopper utawa KLM exel.

Afrika[sunting | sunting sumber]

Asia[sunting | sunting sumber]

Asia Tengah[sunting | sunting sumber]

Asia Wétan[sunting | sunting sumber]

Asia Kidul[sunting | sunting sumber]

Asia Kidul-wétan[sunting | sunting sumber]

Asia Kidul-kulon[sunting | sunting sumber]

Eropah[sunting | sunting sumber]

Sebagéyan armada KLM ing Bandhar udhara Schiphol, Amsterdam.

Destinasi[sunting | sunting sumber]

Amérika Lor[sunting | sunting sumber]

AS, Kanada, lan Meksiko[sunting | sunting sumber]

Karibia[sunting | sunting sumber]

Amérika Kidul[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Fact Sheet." SkyTeam. Diundhuh 27 Desember 2008.
  2. ^ KLM fleet Airfleets. Diundhuh 29 November 2009.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=KLM&oldid=867211"